Завдяки налагодженій співпраці керівництва організації Благодійного фонду “Нехай твоє серце б’ється”та відділами соціальної роботи установ виконання
покарань в Житомирської області на сьогоднішній день не припиняються консультативні візити соціальних працівників до засуджених.
Так ЖВК № 4 відвідав Рустам Абдулкадыров , де в режимі онлайн здійснив консультування щодо формування та підтримки прихильності до лікування АРТ та отримання медичних послуг для клієнтів, що живуть з ВІЛ.
Також ВІЛ-позитивні засуджені отримали консультації з позитивної профілактики та репродуктивного здоров’я, а саме щодо:
✅важливості дотримання режиму та дозування прийому АРВ-препаратів
✅необхідності дотримання безпечної поведінки, у тому числі використання презервативів.
✅розкриття статусу близькому оточенню.
Все частіше впроваджуються групові консультації онлайн, у лекційному форматі, використовуючи зворотній зв̕ язок самих клієнтів. Дана практика дозволяє поглибити знання та подолати бар̓ єри по відношенню один до одного, що завдають труднощів і по моментам прийняття статусу, і по можливост звернення за допомогою при виникненні складних ситуацій.
______________________________________________
128 М. Формування прихильності до антиретровірусного лікування та психосоціальна підтримка ВІЛ-позитивних осіб, які перебувають в установах ДКВС України. Проєкт, реалізований за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, «100% життя» – Мережа ЛЖВ.