\
Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”. Благодійний фонд “Нехай твоє серце б’ється” ініціює та активно долучається до обласних та загальноміських заходів, спрямованих на протидію насильству.
Тому Наталія Нагорна – директорка БФ «Нехай твоє серце б’ється» відвідала низку заходів, спрямованих на протидію насильству як на місцевому так і на обласному рівнях.
Зокрема на відкритому засіданні представників органів місцевого самоврядування на тему протидії насильству, в якому взяли участь депутатки Житомирської обласної ради, Житомирської та Новоград-Волинської районних рад, керівники структурних підрозділів Житомирської міської ради та представники громадських організацій, обговорили низку важливих питань, які потребують вирішення, серед яких:
✅ створення кризових центрів для жертв домашнього насильства у громадах, вирішення питань трансферу жертв;
✅ визначення місця перебування кривдника у разі винесення щодо нього термінового припису;
✅ визначення місця перебування дітей, які стали жертвами домашнього насильства;
✅ важливість створення дієвої профілактичної програми для кривдника;
✅ випрацювання тісної комунікації правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування в процесі виявлення та протидії домашнього насильства.
А на прес-конференції , з нагоди відкриття обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яку провів заступник голови Житомирської ОДА – Віктор Градівський, учасники медіазаходу обговорили:
✅реалізацію державної політики з питань запобігання та протидії домашньому насильству в області;
✅діяльність правоохоронних органів щодо протидії домашньому насильству в 2021 році та про діяльність «Мобільної групи реагування на факти вчинення домашнього насильства»;
✅захист прав та інтересів дітей, які постраждали внаслідок жорстокого поводження;
✅надання соціальних послуг центрами соціальних служб з питань запобігання та протидії домашньому насильству.
Всі учасники активно приймали участь в обговоренні, надавали цікаві пропозиції. Та наголошували на необхідності привернення уваги суспільства до проблем насильства.
Безумовно, привернення уваги суспільства є важливим кроком до подолання насильства, але не менш важливим є усвідомлення кожним окремим громадянином та членом сім’ї, необхідності зміни терпимого, а іноді й байдужого ставлення до насильства.