Поки увага громадськості зосереджена на Covid-19, не менш актуальною залишається робота, направлена на профілактику та лікування інших соціально-небезпечних захворювань.
Враховуючи ризики вертикальної трансмісії ВІЛ та ІПСШ, потребує вирішення низка питань. Зокрема щодо універсального доступу до заходів з ППМД для всіх ВІЛ-позитивних вагітних, передусім, жінок, які належать до особливо вразливих та соціально незахищених груп населення.
Саме тому результативність впровадження в Житомирській області міжнародних стратегій ВООЗ із ліквідації вродженого сифілісу і профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом обговорили представники

Благодійний фонд “Нехай твоє серце б’ється”спільно з
Управлінням охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації

та КНП “Обласний медичний спеціалізований центр” Житомирської обласної 

під час візиту Голови підкомітету з захисту прав та гендерної рівності Міжвідомчої робочої групи з питань валідації елімінації передачі від матері до дитини сифілісу та ВІЛ- інфекції.
Значна увага була приділена важливості роботи регіонального комітету з питань валідації елімінації передачі від матері до дитини сифілісу та ВІЛ- інфекції, до складу якого мають входити безпосередньо фахівці, які працюють у даній сфері.
Так як соціальний супровід відіграє значну роль в досягненні результатів і функціонуванні системи профілактики, діагностики, лікування та моніторингу показників з елімінації валідації передачі від матері до дитини сифілісу та ВІЛ, було прийнято рішення на найближчому засіданні, яке відбуватиметься в грудні поточного року включити до складу міжвідомчої групи представника від БФ «Нехай твоє серце б’ється» та представницю ІГ «Позитивні жінки Житомирщини».