Питання протидії туберкульозу залишається одним з найбільших викликів сьогодення. Саме тому, незважаючи на жорсткі карантинні міри, Благодійний фонд “Нехай твоє серце б’ється” продовжує надавати всебічну допомогу та підтримку хворим на туберкульоз в Житомирській області, у рамках реалізації проекту «100 відсотків життя» задля успішного завершення ними лікування.
З метою обговорення важливих питань щодо надання соціально-медичної допомоги ТБ-пацієнтам, відбулась робоча зустріч директорки Фонду – Наталії Нагорної, координаторки проекту –Ольги Вишетравської з заступницею головного лікаря Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру та представниками міжнародної медичноїгуманітарної організації «Лікарі без кордонів» (MSF).
У ході робочої зустрічі учасники були стурбовані зниженням кількості ново виявлених випадків туберкульозу серед населення Житомирської області. «Дана ситуація не відображає реальної картини рівня захворюваності, адже така тенденція до зменшення виявлення випадків туберкульозу пояснюється впливом пандемії, і як наслідок – це зменшення кількості звернень людей по медичну допомогу через обмежувальні заходи» – зазначила заступниця лікаря КНП ОПТД ЖОР – Сіомак Ольга Василівна.
Не менш важливим питанням порядку денного було обговорення необхідності продовження підтримки пацієнтів задля формування кращої прихильності до протитуберкульозного лікування після закінчення проекту MSF. Наталія Нагорна зазначила, що на сьогоднішній день у Житомирській області «Лікарі без кордонів» спільно з соціальними працівниками БФ «Нехай твоє серцеб’ється» досить ефективно забезпечують підтримку та соціальний супровід пацієнтів з медико-резистентним туберкульозом. Соціальні працівники БФ «НТСБ», готові перейняти досвід представників MSF та у подальшому самостійно продовжувати дану діяльність на теренах Житомирської області.