Влада може бути демократичною тільки тоді, коли вона радиться з людьми і відповідає перед людьми. А ефективною – тоді, коли ці поради стають складовою частиною її політики! У галузі охорони здоров’я до процесів реформування повинні активно долучатися представники пацієнтських організацій. Саме тому команда БФ “Нехай твоє серце б’ється”/ 100 LIFE Zhytomyr region ”, як найбільша організація, яка представляє інтереси пацієнтів Житомирщини, долучилася до робочої наради Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, де були обговорені перспективи розвитку області в умовах підготовки до медичної реформи. ЇЇ інноваційність полягає у тому, що охорона здоров’я – це не лише будівля лікарні, а в першу чергу, пацієнт.
Хочеться відзначити відкритість Народних депутатів перед громадою, яка сподіваємось, стала гарним прикладом для представників влади нашого регіону, бо саме принцип відкритості дозволяє громаді та пацієнтським організаціям стати невід’ємною частиною процесів реформування.
Також висловлюємо щиру подяку народному депутату України – Лада Булах (Lada Bulah), яка у ході виїзного засідання приділила особливу увагу питанням, пов’язаним з лікуванням та профілактикою ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, а також безпеці крові у контексті донорства.