Коли Юля дізналася, що її син Сашко ( імена змінено) хворіє на туберкульоз, вона відчула безпорадність та страх. “Я не знала, як допомогти своєму синові, і я була дуже налякана”, – згадує вона. “Крім того, я відчувала тривогу за майбутнє свого сина. Незважаючи на те, що я докладала всіх зусиль, щоб захистити його від будь-яких проблем, я не змогла впоратися з цією хворобою. Я була вражена тим, що така серйозна хвороба могла торкнутися моєї дитини.”- додає Юлія.
Але з підтримкою БФ “Нехай твоє серце б’ється”, Юля відчула, що не сама і вона може зробити щось, щоб допомогти своєму синові.
Соціальна працівниця Фонду надала Юлі та її родині комплексний пакет медико-соціального та соціально-психологічного супроводу, що включав профілактику туберкульозу серед батьків та інструктаж щодо дотримання вимог інфекційного контролю. Вона регулярно відвідувала родину, щоб допомогти їм з усіляких питань, пов’язаних з лікуванням Сашка.
Наразі, завдяки підтримці Фонду, Сашко знаходиться на шляху одужання, а Юля відчуває більшу впевненість у своїй здатності допомогти своїй родині. “Мені дуже допомагає усвідомлення, що я не сама, що є люди, які готові допомогти мені та моїй родині” – говорить вона.
У межах проєкту “Соціальна няня” Благодійний Фонд “Нехай твоє серце б’ється” забезпечив прихильність до лікування 5 дітей та підлітків з туберкульозом. Кожна така сім’я отримує комплексний пакет медико-соціального та соціально-психологічного супроводу, включаючи мотиваційне консультування батьків та дитини, профілактику туберкульозу серед близького оточення та інструктаж з питань дотримання вимог інфекційного контролю. Крім того родина отримує мотивацію на щомісячній основі, у вигляді сертифікатів на придбання товарів для дітей в супермаркетах “Сільпо”. Не менш важливою є також послуга з представництва інтересів дітей хворих на туберкульоз, яка допомагає сім’ям отримати необхідну допомогу у відновленні документів та консультування з питань працевлаштування.