Сиглани повітряної тривоги, які лунали сьогодні протягом дня по всій Україні, не стали на заваді обговоренню важливих питань щодо викликів, з якими можуть зіштовхнутися пацієнти Житомирщини.
Зокрема, підіймалося питання щодо доступності ліків – однієї із основних складових, які визначають доступність системи охорони здоров’я для пацієнта вцілому.
До зустрічі, яка відбувалася безпосередньо у бомбосховищі Житомирської обласної військової адміністрації на чолі з її керівним складом, долучилося й керівництво НСЗУ, а також Благодійний фонд “Нехай твоє серце б’ється” – представництво однієї з найпотужніших всеукраїнських пацієнтських організацій в Житомирській області, яка відіграє важливу роль у забезпеченні допомоги пацієнтам згідно з державними медичними гарантіями, захисті інтересів пацієнтів та удосконаленні медичних послуг.
“Під опікою БФ “Нехай твоє серце б’ється” на сьогодні знаходиться понад 6000 пацієнтів, тому даний діалог був корисним і продуктивним для подальшої роботи і наближення медичних послуг для людей, які знаходяться під нашим медико-соціальним супроводом”, зазначила директорка Фонду – Наталія Нагорна.
Для пошуку інформації стосовно послуг за програмою медичних гарантій можна використовувати дашборди НСЗУ Національна служба здоров’я України – https://edata.e-health.gov.ua/e-data