Цього разу член громадської ради, директор благодійного фонду «Нехай твоє серце б’ється» Наталия Нагорная та провідні експерти і представники громадськості обговорили з керівником управління охорони здоров’я Марією Місюровою цілий комплекс питань, серед яких : «Нове в роботі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», «Надходження гуманітарної та благодійної допомоги в міські заклади охорони здоров’я», «Реформування системи охорони здоров’я: зроблено у 2018 році, плани на 2019 рік» та «Робота комісії з проведення конкурсів на посади керівників міських закладів охорони здоров’я».
Нагадаємо, що в Житомирі проведуть конкурси на посади керівників міських закладів охорони здоров’я, адже з січня 2018 року в Україні запрацював Порядок конкурсного відбору керівників закладів охорони здоров’я.
Раніше керівників лікарень призначав орган управління лікарні. Зараз керівників обирає конкурсна комісія, до складу якої входять представники громадськості. Така зміна дає шанс забезпечити прихід управлінців нової генерації до управління лікарнями і таким чином зменшити рівень корупції та зловживань у медичній сфері.