Питання розвитку сфери охорони здоров’я в напрямку взаємодії з профільними НУО, які здійснюють комплементарні до медичних соціальні послуги обговорили під час міжрегіональної зустрічі в Житомирській ОДА.
На чолі з начальником обласного управління охорони здоров’я Миколою Сусликом та разом з представниками управління ОЗ Житомирської міської ради, КУ “ОМСЦ” ЖОР, КП “ЦПМСД” ЖМР, представники БФ “НТСБ” обговорили ряд важливих питань для регіону та ознаймились з досвідом Рівненської ОДА, яка вже багато років закуповує соціальні послуги у сфері охорони здоров’я.
Дані послуги є невід’ємною частиною медичної допомоги у напрямку подолання ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та здійснення паліативного супроводу і даний досвід необхідно запроваджувати на теренах Житомирщини – зазначила директор благодійного фонду “Нехай твоє серце б’ється” Наталия Нагорная.
Також було розглянуто можливості лобіювання розвитку сфери охорони здоровя серед представників Житомирської обласної ради та винесення стратегічно важливих питань в цьому напрямку на сесійне обговорення.
Захід відбувся у рамках компоненту 11М проекту «Сталі системи охорони здоров‘я 100% життя», який реалізує БО «Свет надежды» / CO «Light of Hope» за підтримки «100% життя» – Мережа ЛЖВ.

На изображении может находиться: 9 человек, люди улыбаются, люди стоят и в помещении