Послуги з мотиваційного консультування та тестування на ВІЛ швидкими тестами клієнтам, які проживають у віддалених населених пунктах Житомирської області регулярно надаються працівниками БФ “Нехай твоє серце б’ється”
Цього разу Сенкевич Вікторія разом з Рустамом Абдулкадировим здійснили виїзд до с. Вигода з метою охоплення послугами з тестування його жителів.
Одночасно з процедурою тестування всім клієнтам проводився скринінг на ТБ з переадресацією до фтизіатричної служби. Крім того для клієнтів з позитивним результатом тесту на ВІЛ проводилося післятестове консультування та в подальшому комплексний супровід з обстеженням на вірусні гепатити В і С, ІПСШ, опитування щодо наявності декларації із сімейним лікарем та супровід для встановлення діагнозу та початку лікування АРТ.
-_____________________________________
ПРОГРАМНИЙ КОМПОНЕНТ 119 М. Медико-соціальний супровід важкодоступних клієнтів (малі міста, селища, села) в контексті ВІЛ та ТБ. Проєкт, реалізований за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, «100% життя» – Мережа ЛЖВ.