У пресцентрі обласної військової адміністрації, уперше після початку повномасштабної війни, відбулося засідання обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ\СНІДу. На зібранні були присутні представники державних структур та громадських організацій, які обговорили ситуацію з профілактикою і лікуванням ВІЛ\СНІДу та туберкульозу в області. А також озвучили проблемні моменти. Зокрема, директор КНП “Обласний медичний спеціалізований центр” Житомирської обласної ради Максим Кутишенко та директор КНП “ОПТД” ЖОР – Дідик Віталій зазначили, що у всіх районах Житомирської області значною мірою знизився рівень виявлення ВІЛ-інфекції та туберкульозу.
Заступник голови обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ\СНІДу\директор Благодійного фонду “Нехай твоє серце б’ється” – Наталія Нагорна запропонувала активізувати роботу координаційних рад на районному рівні та працювати в напрямку раннього виявлення ВІЛ\СНІДу та туберкульозу, а також наголосила на необхідності проходження тестування на ВІЛ та скринінгу на ТБ внутрішньо переміщеними особами, які проживають в Житомирській області.
Тому для чіткої координації у вирішенні всіх вищевказаних проблем, у підсумку засідання, його учасниками було розроблено і прийнято план дій, який треба реалізувати до кінця поточного року.