У цей непростий час ми намагаємося допомогти кожній людині, яка звернулася до нас за допомогою. Наразі наша команда координує роботу двох гуманітарних штабів: продуктового та речового. Головне завдання цих штабів – забезпечити базові потреби такі як продукти харчування, засоби гігієни, одяг та взуття для внутрішньо переміщених осіб та осіб з числа уразливих категорій населення.
Завдяки активній діяльності Наталії Нагорної – регіонального консультанта з координації евакуації та підтримки пацієнтів у співпраці з органами місцевого самоврядування, під час військового стану в Житомирській області до наших гуманітарних штабів залучається допомога від міжнародних друзів, партнерів та інших благодійників. Так, завдяки залученню чергового вантажу з одягом, уже з травня працює наш другий пункт видачі гуманітарної допомоги, де протягом дня можуть обслуговуватися до 50 ВПО, які знайшли прихисток в нашій громаді, а також багатодітні родини, особи з інвалідністю та особи з числа інших уразливих груп населення.
Днями, на базі штабу відбулась робоча зустріч Наталії Нагорної з волонтерами, які залучені до видачі гуманітарної допомоги, під час якої обговорили нагальні потреби ВПО, зокрема у літньому одязі та взутті, а також скоординували роботу гуманітарного штабу з урахуванням можливості видачі речей у вихідні дні задля більшого охоплення допомогою всіх, хто її потребує.
Компонент 303М. “Адвокація розширеного пакету послуг у сфері ВІЛ та ТБ на регіональному рівні, в умовах воєнного стану”