Доступ до якісної правової допомоги уразливим групам населення в Житомирській області, обговорили представники БВПД у Житомирській області з директором БФ «НТСБ»/100% Life Zhytomyr region Наталия Нагорная.
БФ «НТСБ»/100% Life Zhytomyr region вже давно співпрацює із центрами БВПД в Житомирській області, зокрема було підписано спільний меморандум про співпрацю та наданню допомоги жертвам домашнього насилля, налагоджено координацію взаємодії з правоохоронними органами, проведено навчання з протидії дискримінації та насиллю за участі заступника директора Житомирського обласного центру з надання БВПД Наталія Радушинська.
Спільна робота центрів з надання безоплатної правової допомоги та громадського сектору має дуже важливе значення, особливо в питаннях посилення якості системи надання безоплатної правової допомоги ключовим групам населення, вразливим до ВІЛ та туберкульозу.
Вразливі групи населення найчастіше зустрічаються із порушеннями медичного права (порушення права на конфіденційність діагнозу та розголошення ВІЛ-позитивного статусу, діагнозу наркозалежності, відмова в проведенні хірургічного втручання, проведення ЕКО, порушення права на отримання медичної допомоги особам, віднесеним до цільової групи), порушеннями безперервності лікування (відмова у видачі АРТ, ЗПТ, проведенні обстеження, у т.ч. в місцях несвободи), різного роду дискримінацією.
Оскільки нормативно-правова база, яка регламентує діяльність правоохоронних органів, судових та всіх державних органів щодо роботи з вразливими до ВІЛ групами населення має певну специфіку, дуже важливим об’єднання зусиль адвокатів із представниками та активістами громадського сектору. Лише така консолідація зусиль, допомагає вирішувати проблемні питання у складних ситуаціях.

На изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, люди стоят и костюм