З початку липня у рамках спільної гуманітарної ініціативи Новоград-Волинської районної ради та Благодійного фонду “Нехай твоє серце б’ється” ми почали тісно співпрацювати з Новою поштою . Завдяки участі у програмі Nova Poshta Humanitarian нам вдалося зекономити кошти на логістиці та спрямувати їх на додаткову допомогу тим, хто її дійсно потребує.
Наталія Нагорна – регіональний консультант з координації евакуації та підтримки пацієнтів у співпраці з органами місцевого самоврядування забезпечила передачу необхідних для реабілітації дітей терапевтичних ковдр, продуктів харчування та смаколиків для вихованців Чернівецького обласного Спеціалізованого будинку дитини та Тетерівського дитячого будинку-інтернату.
Так, зокрема в Тетерівському інтернаті проживають хлопчики віком від 4 до 18 років, які потребують постійного догляду і медичного обслуговування, серед них є й евакуйовані з Донецької області.
Директор будинку-інтернат Володимир Мазяр розповів про те, що діти з порушенням інтелектуального розвитку не можуть швидко та правильно реагувати та обробляти інформацію з навколишнього середовища і є особливо вразливими до страшних подій війни. Вони здригаються від вибухів, опиняються в ступорі або виявляють істерики під час сирен повітряної тривоги, відчувають постійний страх, розгубленість, тривогу та мають інші негативні психічні прояви. Тому на разі ковдри “антистрес” як ніколи будуть корисними для мінімізації психологічних травм пов’язаних з війною.
Компонент 303М. “Адвокація розширеного пакету послуг у сфері ВІЛ та ТБ на регіональному рівні, в умовах воєнного стану”