#AIDS2018 пройшла в Амстердамі та зібрала 15000 людей з усього світу, щоб представити свої напрацювання і обговорити питання лікування, адвокації та здобутки кожної країни. Серед них і громадська діячка Житомирщини – Наталія Нагорна, яка увійшла до складу найбільшої української делегації БО Мережа “100% ЖИТТЯ”. Саме на партнерських майданчиках Мережі були представлені найкращі національні практики та ефективні комунікаційні, адвокаційні стратегії спрямовані на подолання ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні. Наша землячка – Наталія Нагорна, долучилася до презентацій інноваційних електронних інструментів E-Health, DataCheck, HIV Test, поетапної програми переходу фінансування заходів у сфері підтримки та лікування ВІЛ і туберкульозу з донорських фондів на державний бюджет.

 

     Серед багатьох заходів були і особливо знакові, зокрема прес-конференція присвячена Всесвітньому Дню боротьби з Гепатитом. За словами Наталії лейтмотивом заходу стало гасло: «Усі хворі на гепатит C в Україні отримають своєчасне та якісне, а головне доступне лікування!»

      Фарм майданчики конференції теж не залишилися поза увагою. Активна громадська діячка Житомирщини стала частиною Бульбашкового переполоху, направленого проти монопольної політики фармкампанії AbbVie щодо реалізації в країнах із середнім рівнем доходу препарату Лопінавір/ритонавір та вічнозелених патентів. #MakeMedicinesAffordable. На своїй сторінці в фейсбук Наталія написала: – “Stop AbbVie! Fight For Life!” Мы не хочемо платити за мильні бульбашки, тому кажемо ні вічнозеленим патентам AbbVie в Україні! – “Взагалі період з 23 по 27 липня був доволі насиченим та результативним для представників України.

     Знаково, що діяльність БО Мережа “100% ЖИТТЯ” у контексті боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД не тільки в Україні, але й у регіоні Східної Європи та Центральної Азії, була високо оцінена та поставлена у приклад всьому світу. Я пишаюсь тим, що є частиної організації, основною цінності якої є 100% життя. Для мене велика честь представити досягнення України у складі найкрутішої української делегації, – підсумовуючи участь у заході зазначила Наталія Нагорна.