В урочистій церемонії відкриття взяли участь директорка благодійного фонду «Нехай твоє серце б’ється» Наталия Нагорная, заступниця директора департаменту АПР та економічної політики Житомирської ОДА, Natalia Arendarchuk, та представник по гендерним питанням Мінсоцполітики України.
Це вперше, коли 8 американських волонтерів об’єдналися із представниками громадськості та органами виконавчої влади, щоб згуртувати жінок України заради спільної мети.
Відкриваючи захід Наталія Нагорна зазначила, що благодійний фонд «Нехай твоє серце б’ється» вже 10 років підтримує заходи, які сприяють активізації суспільства, допомагають вирішувати соціальні питання та направленні на вирішення жіночих питань та протидії насильству в сім’ях.
Символічно, що ця Всеукраїнська жіноча конференція проходить на передодні відзначення 16 днів проти гендерного насилля в Україні, дуже важливо саме зараз розпочати жінкам об’єднуватися і створювати міжрегіональні та Всеукраїнські коаліції – зазначила Наталія Нагорна. 
Це вже другий проект у 2018 році , який реалізується благодійним фондом «Нехай твоє серце б’ється» спільно з Корпусом Миру Посольства США в Україні.