З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом соціальні працівники Благодійного фонду “Нехай твоє серце б’ється”, які задіяні в пенітенціарному напрямку проекту «100 відсотків життя» провели цілий ряд заходів із засудженми, які перебувать в установах виконання покарань по всій Житомирській області.
Так, зокрема, в ДУ «Райківська виправна колонія (№73)» та в ДУ ЖВК 4 проведено інформаційні заняття, групові консультації та лекційне заняття «Що таке ВІЛ».
В ДУ Бердичівський виправний центр 108 особливу увагу приділили питанням стигматизації та дискримінації ВІЛ-позитивних людей та обговорили принципи толерантної поведінки.
В ДУ «Житомирська установа покарань (№8)» в рамках всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбулась зустріч соціальних працівників з неповнолітніми ув’язненими та жінками, де були висвітлені питання щодо профілактики боротьби зі СНІДом, шляхи зараження та інше.
Всесвітній день боротьби зі СНІДом, звичайно, гарний привід для інформаційно-просвітницької та профілактичної роботи, та соціальними працівниками БФ «НТСБ» така робота проводиться на постійній основі. А засуджені, які вже знають про свій ВІЛ-статус отримують послуги соціального супроводу та консультації спрямовані на формування прихильності до антиретровірусної терапії.