Любов, самовідданість, турбота, доброта, милосердя до інших людей – почуття, які неможливо виховувати ніякими інструкціями та законами, але такі почуття притаманні волонтерам Благодійного Фонду “Нехай твоє серце б’ється”. З  таким гаслом розпочався 2019 рік у Бердичівському міськрайонному відділі філії Державної установи “Центр пробації” у Житомирській області. Волонтери важливі для кожного суспільства, тому що вони працюють без користі для себе, показуючи цим суспільству, що є ще в житті речі більш цінні ніж отримання матеріальної нагороди.

Так, 14.01.2019 року відбулася зустріч Бердичівського міськрайонного відділу філії Державної установи “Центр пробації” у Житомирській області з волонтером БФ “Нехай твоє серце б’ється”, де представник організації запропонував про надання волонтерської допомоги та підписали договір про співпрацю (виконання робіт, надання послуг, профілактика ВІЛ – інфекцій та іншої підтримки) особам, які перебувають на обліку у Бердичівському МРВ філії ДУ “Центр пробації”.

Соціальні проблеми мають неухильно розв’язуватись, тому потрібно розповідати, залучати та допомагати уразливим групам до діяльності організації, задля створення для кожної людини, яка звернулась за допомогою можливості реалізувати право на життя, на підтримку, на самореалізацію. Це допомагає суспільству впевнено стояти на ногах, а волонтеру – отримати задоволення і безцінний життєвий досвід, набути професійних знань та навичок.

Діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до ЗУ (Закон України) “Про волонтерську діяльність” з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, ЗУ “Про захист персональних даних”, ЗУ “Про пробацію” та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію пробації.

Бердичівський міськрайонний відділ
філії Державної установи “Центр пробації”
у Житомирській області.