Сьогодні разом з Олександром Драгокуполом для медичних працівників Житомирщини провели черговий тренінг на тему “Формування толерантного ставлення медичних працівників до людей, які хворіють на ТБ та представників ключових груп”.
Стигма і дискримінація, на жаль, є одними з найсуттєвіших бар’єрів, що перешкоджають подоланню епідемії туберкульозу в Україні, обмежують доступ до медичної допомоги та негативно впливають на якість життя людей, які хворіють туберкульозом.
Зниження рівня стигматизації є необхідним кроком задля ефективної боротьби з хворобою та надання адекватного догляду і підтримки тим, кого стосується ця проблема. Серед шляхів подолання стигматизації, насамперед, є впровадження програм регулярного інформування про туберкульоз для людей різних вікових груп та видів діяльності, зокрема надання об’єктивної інформації про шляхи захворювання туберкульозу та методи профілактики, розвінчування міфів і суспільних стереотипів, а також демонстрація толерантного ставлення до людей з туберкульозом як поведінки, що має стати нормою у суспільстві.